Badkamertegels: tegels kiezen voor in uw badkamer

19 februari 2018
 Categorie├źn: Binnenhuisarchitecten, Blog


Badkamertegels kiezen is niet gemakkelijk. Ze zijn er in meerdere materialen, formaten en kleuren. Als u voor uw badkamer nieuwe tegels koopt, dan komt u voor vele keuzes te staan - keuzes waar Paul Roescher Keukens Tegels & Sanitair u graag bij helpt. Allereerst is er de keuze waar u de tegels gaat kopen. Er zijn badkamerzaken, maar ook speciale tegelzaken. Dan moet u kiezen welke tegels u wilt en of u ze zelf plaatst of ze door een tegelzetter laat plaatsen.

Drie varianten badkamertegels

Online staat allerlei informatie over tegels. Hier vindt u onder andere welke soorten badkamertegels er precies zijn. De twee tegels die het meest voorkomen zijn keramische tegels en natuursteentegels. Dan zijn er ook nog de Portugese en Marokkaanse cement tegels. De keramische tegel is de goedkoopste variant tegels, daarna volgen de natuursteen tegels. De duurste variant tegels zijn de cement tegels. Deze variant wordt maar zelden verkocht als badkamertegel. Daarom ga ik in dit artikel niet verder in op dit type tegel. Als u van plan bent om tegels te kopen dan raad ik u aan om u eerst goed te verdiepen in welke tegels er allemaal precies op de markt zijn. Bepaal al voordat u naar de winkel gaat, welk type u qua prijs, uiterlijk en eigenschappen het meest aanspreekt, zodat u daar in de winkel niet meer over na hoeft te denken.

Keramische badkamertegels

De meeste badkamers zijn voorzien van keramische tegels. Dit type badkamertegels is er vele soorten. De meest bekende daarvan zijn de terracotta, faience, gres tegels en cementtegels. Deze tegels zijn gemaakt van aarde dat op 1000 tot 1250 graden is gebakken. De keramische tegel is niet alleen goedkoop, hij is ook zeer duurzaam en gebruiksvriendelijk. Dat komt doordat er aan de tegel mineralen en een glazuurlaagje worden toegevoegd. Dit maakt de tegel tot een praktische, decoratieve tegel, die in vele kleuren en met verschillende prints verkrijgbaar is. Toch blijft de witte variant de meest verkochte onder de badkamertegels.

Natuursteen badkamertegels

Zoals de naam al beweert: natuursteen tegels komen uit de natuur. Ze zijn gedolven in groeves en daarna in een fabriek op maat gesneden. De natuurstenen tegel is er in meerdere soorten. De zes bekendste daarvan zijn: leisteen, kalksteen, hardsteen, graniet, marmer en kwartsiet. Dit type tegels geeft uw huis een luxe uitstraling. De tegel is unieker dan de meer standaard keramische tegel. Dat komt doordat iedere natuursteen tegel weer anders is. Bij goed onderhoud blijft de tegel een leven lang goed. Natuursteen badkamertegels zijn iets lastiger dan keramische tegels om zelf te zetten. Het is aan te raden om deze variant tegels door een vakman te laten zetten.


Delen